Kansengelijkheid

Een kwart van alle leerlingen maakt gebruik van betaalde bijles. Minister Wiersma wil dat scholen dit voorkomen en zelf bijles aanbieden aan alle leerlingen. Niet alle ouders kunnen bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining betalen.” Rijksoverheid (2023)
Doordat niet alle ouders dit kunnen betalen creëert dit kansenongelijkheid tussen studenten op scholen in Nederland. Ook veel verschillende nieuwssites zijn niet te spreken over de betaalde bijles.

Commerciële bijles of huiswerkbegeleiding ‘moet niet nodig zijn’, vindt minister Wiersma. Hij broedt op maatregelen” ~ Volkskrant (2023)
Ruim kwart leerlingen krijgt betaalde bijles: ongelijkheid steeds groter” ~ Welingelichte Kringen (2021)
Onderwijsraad: maak bijlessen toegankelijk voor álle leerlingen, niet alleen die met rijkere ouders” ~ Volkskrant (2021)
Een op de vijf studenten geeft geld uit aan bijles” ~ Erasmus Magazine (2021)
Onderwijsraad maakt zich zorgen om hoeveel scholieren bijles krijgen” ~ NPO Radio 1 (2021)
Betaalde bijles neemt grote vlucht: een op de drie scholieren spijkert bij” ~ Trouw (2018)

Zorgen voor kansengelijkheid

LinkStudent kan zorgen voor kansengelijkheid door bijles aan te bieden vanuit scholen. Hulpvragers en leerling docenten komen op een centrale plek bij elkaar waarna ze aan elkaar gelinkt kunnen worden. Voordat ze kunnen beginnen met de bijles moeten ze beiden een contract hebben ondertekent. Het staat dan in het contract, die door de school is opgesteld, vast hoe de leerling docent beloond wordt.

Scroll naar boven